toilet renovatie

Toilet renovatie

Een toilet renovatie kan een hele onderneming zijn. Wij helpen u graag met het vernieuwen en vervangen van uw toilet. Het renoveren van de wc kunt u zelf van begin tot eind uitkiezen. Begin met de keuze van het type toiletpot, zoals een hangtoilet (inbouwtoilet) of een staand toilet. Dit kan al een aanleiding zijn voor het vernieuwen van de leidingen. Daarnaast zou u nog kunnen overwegen om een fontein toe te voegen bij de wc. Wij bezitten een groot netwerk om u te helpen bij uw keuzes voor het renoveren van uw wc. Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend een aantal offertes aan!

Voordelen toilet renovatie

Bent u nog aan het overwegen om uw toilet te renoveren? Wij zetten een aantal voordelen van een renovatie op een rij. Ten eerste zal het uiterlijk van uw toilet aanzienlijk veranderen. Bijvoorbeeld het plaatsen van een hangtoilet zal een modern uiterlijk geven. Uw visite zal meteen merken dat u een renovatie heeft gehad wat gelijk een goede indruk achterlaat. Daarnaast is een ander positief punt dat de hygiëne wordt verbeterd. Door sommige viezigheid, zoals prut in de kitranden, is goed schoonmaken van de toiletpot na lange tijd vaak niet meer mogelijk. Bovendien kost een toilet renovatie relatief weinig tijd en de wc is weer snel klaar voor gebruik.

Gratis offertes vergelijken


wc renovatie

Welk type toilet?

Een groot onderdeel van de toilet renovatie is het kiezen van een type toiletpot. U kunt hierbij kiezen uit een hangtoilet (inbouwtoilet) of een staand toilet. Deze keuze zal grotendeels afhangen van de huidige ligging van de leidingen. Heeft u een staand toilet en wilt u die vervangen door een hangtoilet of inbouwtoilet? Dat betekent dat u een waterleiding moet verwijderen. Wilt u uw hangtoilet of inbouwtoilet vervangen door een staand toilet? Dan betekent het dat u een waterleiding moet leggen. Om het renoveren van uw wc zo goed mogelijk te laten verlopen leggen we onderstaand uit hoe het proces normaliter in elkaar zit tijdens een renovatie.

1: Toilet demonteren

Als eerste stap moet u de toiletpot demonteren. Draag bij voorkeur een veiligheidsbril en handschoenen tijdens het demonteren van de wc. Sluit de hoofdkraan af en spoel nog een keer door. Hierna kunt u de toiletpot voorzichtig losschroeven. Dit verkleint de kans op ongelukken. Vervolgens trekt u de toiletpot voorzichtig uit de afvoer. Bedek de afvoer van de wc met een doek, prop papier of een plastic zak voor het tegenhouden van rioolgeuren. Draai de vlotterkraan los en verwijder de jachtbak. In principe is dit een gemakkelijk proces wat u zelfstandig kunt doen. Mocht u het spannend vinden dan kunt u altijd een toilet renovatie expert inschakelen.

2: Wand- en vloertegels verwijderen

Deze stap is optioneel voor als uw wand- en vloertegels vervangen worden, maar moet wel in deze fase van het proces gebeuren. Wand- en vloertegels worden door middel van lijm of cement geplaatst. Het verwijderen van gelijmde tegels gaat een stuk makkelijker. Daarbij maakt u een begin met een beitel of hamer en verwijdert u de rest van de tegels met een schop of beitel. Voor het verwijderen bij cement kunt u het beste een breekhamer huren. Gebruik hierbij een veiligheidsbril, werkschoenen, handschoenen en oordoppen voor het lawaai. Na beide opties moet u de grondlaag weer egaliseren.

3: Waterleidingen en afvoer

De derde stap uit het proces is om de waterleidingen en de afvoer te regelen voor uw hangtoilet (inbouwtoilet), staand toilet of fontein. Een waterleiding leggen is secuur werk. De ligging van andere leidingen is een belangrijk detail van de renovatie. Het laatste wat u wilt is dat u een andere leiding raakt tijdens het boren. Tevens is een belangrijk punt om een mantelbuis aan te brengen om de leidingen die in de muur zitten. Zo voorkomt u verdere schade aan de muur of aan het stucwerk. De waterleiding kan ook op de muur bevestigd worden. Hierdoor blijven de leidingen makkelijker bereikbaar, maar vaak ziet het er niet aantrekkelijk uit. Het is maar net wat u belangrijk vindt.

toilet renoveren

4: Plaatsen toilet en fontein

De volgende stap van de renovatie is het plaatsen van het toilet en de fontein. De beste manier voor het installeren van uw staand toilet of hangtoilet (inbouwtoilet) en fontein is door het op de juiste plek te zetten zodat u de schroefgaten kunt tekenen. Verwijder het sanitair weer en boor de gaten. Vervolgens kunt u de wc en de fontein terugplaatsen en aansluiten op de waterleiding. Daarna kunt u het toilet en de fontein aanschroeven. Als laatste stap monteert u de andere onderdelen en dicht u de naden tussen vloer en toiletpot en fontein af met sanitairkit. Mochten er nog nieuwe tegels in moeten dan is het plaatsen van een toiletpot en fontein de laatste stap van de renovatie.

toilet vervangen

5: Verlichting

Het installeren van de verlichting is stap vijf van het proces van de toilet renovatie. Bij het installeren van de verlichting is de eerste stap om de hoofdschakelaar uit te zetten. Zo kunt u veilig aan de slag. Voor een volledige renovatie kunt u de lampen en armaturen vervangen. De nieuwe lamp sluit u aan met de plus- en mindraad met behulp van een kroonsteen. Bij het aansluiten van een lamp onderscheiden we drie soorten draden: bruin (plus- of fasedraad), blauw (min- of nuldraad) en een geel/groene (aardedraad). De aardedraad is een beveiliging tegen de spanning bij aanraking. Mocht de bedrading versleten zijn dan moet u deze ook vervangen.

6: Badkamertegels en stucwerk

De zesde en laatste stap is het renoveren van de vloeren en wanden door het gebruik van badkamertegels of stucwerk. Bij allebei de keuzes is het van belang om de huidige ondergrond goed te schuren en ontvetten. Zo heeft u de minste kans op oneffenheden bij het resultaat. Bij het plaatsen van tegels moet u tegellijm gebruiken en het met een lijmkam regelmatig uitsmeren. Stucwerk kost minder werk en geeft vaak een warme uitstraling. Het nadeel is dat door het stucen over oude tegels het toilet kleiner kan ogen. Bij deze details kunt u stilstaan voor het renoveren van uw wc.

Kosten

Bij het renoveren van een wc kunnen de kosten aardig oplopen. Het maakt natuurlijk veel verschil als u een gedeelte zelf kunt renoveren of vervangen. Voor sommige zaken zoals stucen of een leiding leggen is het inschakelen van een expert verstandig. Als u bijvoorbeeld alleen een wc wilt vervangen dan begint de prijs bij €250,- en kan oplopen tot €800,- inclusief arbeidskosten. Een compleet toilet renoveren kost meer geld. Hierbij worden alle fasen van het proces meegerekend. De bedragen beginnen rond de €1500,- en kunnen oplopen tot €5000,-. Deze prijzen zijn geheel afhankelijk van wat u wilt vervangen. Overweeg eventueel de combinatie met een doucherenovatie.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u van plan om uw wc volledig te laten renoveren? Of wilt u maar een paar onderdelen vervangen? In sommige gevallen is het renoveren van een hangtoilet (inbouwtoilet) of een staand toilet binnen één dag mogelijk. Snelheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel tijdens het renoveren. Allbath bezit een groot netwerk van experts op het gebied van toilet renovatie en stuurt graag vrijblijvend een aantal offertes. Door het zelf vergelijken van offertes kunt u wel tot 35% besparen. Bij het vernieuwen van de wc is het belangrijk om rekening te houden met eventuele extra kosten die erbij komen kijken naast het totaalbedrag op de offerte.

toiletpot vervangen