badkamerrenovatie Alken

Badkamerrenovatie Alken

Bent u op zoek naar een manier om het comfort van uw badkamer te verbeteren? Gaat u verhuizen en is in de nieuwe woning de doucheruimte sterk verouderd? Dan kan het nodig zijn dat u een complete of gedeeltelijke badkamerrenovatie uit laat voeren. De renovatie is een aanzienlijke klus waarbij u wel de hulp van enkele vakmannen kunt gebruiken. De specialisten uit ons netwerk in Alken zijn allen zeer ervaren in het opknappen van badkamers, en kunnen desgewenst ook een complete doucheruimte ontwerpen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het renoveren of verbouwen? Aarzel dan niet en doe een
offerteaanvraag. U ontvangt vervolgens meerdere offertes van verschillende badkamerrenovatie experts. Deze offertes kunt u zelf vergelijken.

Compleet nieuwe badkamer

Veel van onze klanten uit Alken kiezen ervoor om de badkamer te laten opknappen in plaats van deze volledig te laten renoveren. Het opknappen van het vertrek en het vernieuwen van enkele onderdelen vraagt namelijk minder tijd, en zal lagere kosten met zich meebrengen. In een aantal gevallen is het echter noodzakelijk dat men de complete doucheruimte vernieuwt, en dus een volledige badkamerrenovatie uit laat voeren. Bij een dergelijke badkamerrenovatie zullen wij ten eerste samen met u de ruimte ontwerpen en daarna de renovatie uitvoeren. Het renoveren kan in dat geval enkele weken in beslag nemen. Wij helpen u graag in Alken.

badkamer renoveren Alken

Badkamerinrichting

Bij een volledige badkamerrenovatie is het van belang dat u, samen met de specialist uit Alken, goed kijkt naar de badkamerinrichting. Is het op dit moment optimaal ingericht? Of kan het efficiënter worden ingedeeld? Bij de inrichting komt een hoop kijken. Zo moet u rekening houden met de sanitaire voorzieningen, de technische aspecten, maar ook met de indeling van de natte zones. De badkamer is een veelgebruikt vertrek in huis en verdient dus bij de inrichting extra aandacht. Wilt u een heus wellness-paradijs creëren? Of gaat u liever voor een praktische variant? Aan de hand van uw wensenlijst werkt de specialist de inrichting in detail uit.

Gratis offertes vergelijken


Kleine badkamer

Bij een kleine badkamer is het noodzakelijk dat u creatief omgaat met de ruimte. Met een slimme badkamerinrichting is er echter meer mogelijk dan u denkt. Een voorbeeld hiervan is het benutten van verlichting. Goede verlichting is niet alleen erg praktisch, het heeft ook invloed op de ruimtelijke ervaring. Gebruik bijvoorbeeld inbouwspots in het plafond, of led-strips onder uw badkamermeubels. Met de led-strips benadrukt u de lengte van de badkamermeubel. Nog een handige tip is het gebruik van grote spiegels. Vergeet niet het belang van lichte kleuren, glazen wanden, grote tegels en slimme (verborgen) opbergruimte. Zo lijkt uw kleine badkamer in Alken, na de renovatie en badkamerinrichting, ineens een stuk groter.

Douche renovatie

Is het grootste gedeelte van het vertrek nog in goede staat, maar kan de douche wel een opknapbeurt gebruiken? Daarbij kan een installateur uit Alken u van dienst zijn. Het verbouwen van de douche bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is het mogelijk om enkel de douchebak te vervangen door een douchecabine, of dat u bijvoorbeeld een inloopdouche laat installeren. Naast het plaatsen van een douchecabine of ander soort douche is het echter ook een optie om tevens de waterleidingen te laten controleren of omleggen bij de installatie van een bad. In dit geval zal het verbouwen van de douche meer tijd in beslag nemen, maar profiteert u van een optimaal resultaat in Alken.

douchebak inloopdouche

Douchebak of inloopdouche?

Eén van de moeilijkste keuzes tijdens de badkamerrenovatie is vaak de keuze voor een douchebak, douchecabine of inloopdouche. Het voordeel van een douchebak en douchecabine is dat het 100% waterdicht is en u dus minder tijd kwijt bent aan het dweilen van de douche. Daarnaast is het onderhoud van de douche erg gemakkelijk, door het bestaat uit één geheel. Duidelijke nadelen van een douchebak en douchecabine zijn de vaste afmetingen. Daarnaast geven veel mensen aan dat ze het minder ruimtelijk vinden aanvoelen. Er wordt tegenwoordig tijdens de badkamerrenovatie vaak gekozen voor een inloopdouche. Het is modern, ruimtelijk en u bepaalt zelf de afmetingen. Mogelijke nadelen zijn slipgevaar, vuil in de voegen en water op de vloer bij onvoldoende afvoer.

bad installeren Alken

Bad installeren

Bij een badkamerrenovatie hoort ook de installatie van nieuw sanitair, we spraken eerder al over de installatie van een douchecabine en andere douche oplossingen, maar ook de installatie van een bad is natuurlijk een optie. Tijdens de installatie van een bad moeten de vakmannen in veel gevallen eerst de leidingen verbouwen. Voor een bad hebt u natuurlijk een warm- en koudwater aansluiting nodig. Wilt u uw huidige bad vernieuwen, dan is de hulp van een installateur uit Alken wellicht niet eens nodig. U kunt dan de aansluiting van het oude ligbad loskoppelen en dan de nieuwe variant plaatsen.

toilet renovatie

Toilet renoveren

Bij het opknappen van de badkamer en douche kan tevens het vervangen van het toilet horen. De renovatie van het toilet is relatief eenvoudig, en kan binnen een dag uitgevoerd worden door een installateur uit ons netwerk in Alken. Wilt u graag een ander toilet? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal soorten en maten. Tegenwoordig is bij onze klanten een hangend toilet zeer populair. Dit komt doordat een dergelijk toilet weinig ruimte inneemt, en de stortbak achter een muur kan worden verwerkt. Hebt u vragen over de mogelijkheden bij het opknappen en vernieuwen van uw toilet? Wij informeren u met plezier over de mogelijkheden van de toilet renovatie.

sanitair vernieuwen Alken

Sanitair vernieuwen

Het vernieuwen van het sanitair is meestal het gedeelte van de badkamerrenovatie dat men het leukst vindt om te doen. Bij het vernieuwen van het sanitair kunt u onder andere een ander badkamermeubel uitzoeken, dat de sfeer in het vertrek compleet verandert. Kies bijvoorbeeld een meubel waarin een wastafel en spiegel verwerkt zit voor een elegante en klassieke uitstraling. Het renoveren van het sanitair zorgt bovendien voor een verhoogd wooncomfort en besparing van het waterverbruik. Een douchecabine met eco douchekoppen kan bijvoorbeeld voor een verlaagd waterverbruik zorgen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en prijzen van het aanschaffen van een badkamermeubel en sanitair bij u in Alken? Vul dan vandaag nog ons offerteformulier in en ontdek de kosten en mogelijkheden van nieuw sanitair of de volledige badkamerrenovatie.

badkamermeubels

Nieuwe badkamermeubels

Een badkamermeubel is verkrijgbaar in vele soorten en maten. De meubels bepalen voor een groot gedeelte de sfeer. Denk dus goed na over uw gewenste stijl tijdens de badkamerrenovatie. Eén van de laatste badkamertrends is het gebruik van een badkamermeubel met dubbele waskom. Het ziet er stijlvol uit en is erg praktisch. In de ochtendspits in de badkamer kunt u gewoon met twee personen tegelijk tanden poetsen. Wel zo handig. Let bij de aanschaf van badkamermeubelen goed op de materiaalsoort en (uiteraard) de afmetingen. Het is daarnaast handig om goed naar de opbergruimte te kijken en het bijbehorend (softclose) sluitmechanisme. Kleine ruimte? Overweeg dan een zwevend badkamermeubel, met een lichte kleur.

badkamerverlichting

Andere badkamerverlichting

Naast een ander badkamermeubel is het bij een renovatie tevens een optie dat u andere of extra badkamerverlichting laat installeren. Een installateur uit ons netwerk in Alken heeft een ruime ervaring met het installeren van badkamerverlichting en zorgt ervoor dat dit op een veilige wijze gebeurt. Zo is het noodzakelijk dat men rekening houdt met de diverse veiligheidszones. Deze hebben te maken met water en elektriciteit. Bij het ontwerpen van de nieuwe droombadkamer zullen wij tevens aandacht besteden aan de badkamerverlichting en de plaatsing hiervan, zodat er in de praktijk geen problemen ontstaan. Een installateur uit ons netwerk helpt u graag verder in Alken.

badkamer betegelen

Badkamer opnieuw betegelen

Wilt u tijdens de renovatie in Alken uw badkamer opnieuw laten betegelen? Denk allereerst goed na over het materiaal van de badkamertegels. Kiest u vochtbestendige keramische tegels, of wilt u een luxe sfeer creëren met natuursteen? Gaat u tevens de inloopdouche betegelen? Denk dan goed na over de R-waarde, de slipbestendigheid van de tegel. Daarnaast is de PEI-waarde, de slijtvastheid, van belang tijdens de keuze voor badkamertegels. Laat u tijdens de badkamerrenovatie de vloertegels verwijderen? Dan is het een goed moment om vloerverwarming te overwegen. U hebt nu immers de vloer open en het is voor de installateur uit ons netwerk dan eenvoudig om krimpnetten te plaatsen, of buizen in te frezen.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend installateur uit Alken die u kan helpen bij een badkamerrenovatie of het vervangen van het sanitair? Wilt u geholpen worden bij het complete proces, van ontwerpen tot renoveren en verbouwen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze badkamerrenovatie experts uit de regio zullen u helpen bij het ontwerpen van uw droombadkamer, en zullen vervolgens de ruimte renoveren. Wij garanderen dat de renovatie bij ons in veilige handen is, en dat wij het werk snel en vakkundig zullen afhandelen. Uw droombadkamer wordt bij ons in korte tijd werkelijkheid. Vraag via het offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan voor de renovatie.

badkamer Alken