douche renovatie

Douche renovatie

Heeft u een douche renovatie nodig of behoefte aan een andere inrichting voor uw badkamer? Bij Allbath renoveren wij uw badkamer naar wens. Wij kunnen u helpen bij het renoveren van de douchecabine, douchebak, inloopdouche, douchewand, badkamertegels of een volledige badkamerrenovatie. Daarbij voeren wij uw renovatie van A tot Z uit. Bij een douche renoveren is het nuttig om voor het verbouwen een aantal opties langs te gaan die van belang zijn voor de renovatie van de douche. Onderstaand leest u meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot het renoveren. Neem contact met ons op via het contactformulier of vraag vrijblijvend offertes aan.

Wel of geen breekwerk?

Voor het verbeteren van uw wooncomfort is vaak de eerste oplossing om het sanitair te renoveren. Dit kan uw badkamer al een compleet andere look geven. Daarna komt de volgende vraag; wel of geen breekwerk. Schimmel of kalkaanslag in uw douche kan vaak aanleiding geven tot breekwerk van de badkamertegels. Toch hoeft dit niet altijd. In de meeste gevallen is het renoveren van de douchewand mogelijk door andere tegels over de oude heen te plaatsen. Heeft u toch behoefte aan nieuwe badkamertegels? In dit geval is het mogelijk zelf te betegelen of overlaten aan onze renovatie experts.

Gratis offertes vergelijken


douche renoveren

Douchewand en douchebak

Door veroudering van uw douche zal de douchewand of douchebak vaak als eerste aan renovatie toe zijn door de regelmatige blootstelling aan warmte en vocht. Dit kan snel leiden tot schimmelvorming of kalkaanslag op uw douchewand. Samen met de experts van Allbath kunt u de mogelijkheden bespreken voor het renoveren van de douchewand en douchebak. Een renovatie kan een andere uitstraling geven die meer past bij het interieur van uw badkamer. Bij het volgende kopje staan de overwegingen bij de keuze van een douchecabine of inloopdouche.

Douchecabine of inloopdouche?

Bij een badkamerrenovatie is het van belang dat gezondheid en veiligheid voorop staan. Daarbij wilt u met de renovatie een vernieuwende uitstraling creëren van uw douche. De aanpassing van een douchebak naar een douchecabine of inloopdouche kan vooral een veiligheidsreden hebben. Zo wordt bij in- en uitstappen de kans op uitglijden verlaagt. Een douchecabine houdt, net als de douchebak, het water in de cabine zodat uw badkamer spatvrij is. Daarnaast is de inloopdouche tegenwoordig ook erg populair door de moderne uitstraling die het geeft aan uw badkamer. Bovendien heeft een inloopdouche geen standaard afmeting waardoor de plaatsing van de douche ook gemakkelijker is. Via het contactformulier is de mogelijkheid om meer informatie op te vragen of vrijblijvend offertes aan te vragen voor een inloopdouche of douchecabine.

Badkamertegels verven of vervangen?

Als u graag een andere look wilt geven aan uw badkamer dan kunt u ervoor kiezen om uw badkamertegels te laten verven. Deze keuze worden vaak bij het renoveren gemaakt als de huidige verf niet meer goed hecht. Een likje verf doet al wonderen voor de badkamerrenovatie. Hierbij is grondige reiniging en ontvetting het meest belangrijk en vervolgens tegelverf te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de verf goed bestand is tegen de warmte en vocht in uw douche en na het renoveren zo lang mogelijk blijft zitten. Mocht u echt schade hebben aan de badkamertegels, zoals breuken, dan wordt het aangeraden om dit te laten renoveren.

Nieuwe douchekraan en douchekop

Een nieuwe douchekraan of douchekop kan meer comfort bieden voor uw badkamer. Daarnaast kan een douchekraan of –kop ook zorgen voor minder waterverspilling wat weer goed is voor uw portemonnee. Het zelf plaatsen van een douchekraan of –kop kan erg eenvoudig zijn en bespaart u een hoop arbeidskosten. Bij het zelf aanbrengen is de allerbelangrijkste stap om de hoofdkraan af te sluiten voordat u aan de slag gaat. Daarnaast kunt u een handdoek op de bodem van de douche of badkuip leggen om beschadiging van het sanitair te voorkomen. Kit tot slot alles netjes af met siliconenkit.

Doe-het-zelf

Bovenstaand heeft u een aantal mogelijkheden kunnen lezen die van belang zijn bij uw douche renovatie. Natuurlijk kunt u wel geld besparen als u zoveel mogelijk zelf kunt renoveren. In bouwmarkten zijn er veel mogelijkheden om voor een badkamerrenovatie zelf te ondernemen. Zonder de gehele douche te verbouwen kunt u uw badkamer al een vernieuwende look geven door de tegels te voorzien in een andere kleur. Heeft u toch behoefte aan nieuwe tegels? Dan bent u al een paar stappen vooruit als u zelf de tegels verwijderd. Daarnaast kunt u zelf ook een douchekraan- of kop vervangen. Dit zijn kleine projecten wat al grote verschillen kan maken bij uw badkamerrenovatie.

Kosten

Door de renovatie grotendeels zelf te doen kunt u de kosten voor uw douche al aardig verminderen. De complexe onderdelen zoals het installeren van een douchecabine kunt u beter overlaten aan specialisten. Dit kan schade en verdere kosten voorkomen in de toekomst. De bedragen voor de badkamerrenovatie zijn natuurlijk afhankelijk van uw eigen keuzes en voorkeuren. Wilt u alleen een kraan vervangen of de gehele douche renoveren, dat maakt een groot verschil in de totale uitgaven. Bij een badkamerrenovatie komt het ook voor dat de leidingen vervangen worden. Met deze factoren meegerekend beginnen de bedragen bij €1000,- en kunnen oplopen tot €5000,- euro.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u van plan om uw douche te laten renoveren en kunt u wel hulp gebruiken van een renovatie expert? Allbath bezit een groot netwerk van experts met ieder hun eigen specialiteiten voor in de badkamer. De offertes zijn gebaseerd op de omvang van het project en uw wensen. Door het zelf vergelijken van offertes kunt u wel tot 35% besparen. Bij het renoveren van de badkamer is het belangrijk om rekening te houden met eventuele extra kosten die erbij komen kijken naast het totaalbedrag op de offerte. Wanneer u het offerteformulier invult krijgt u zo snel mogelijk een aantal offertes opgestuurd van experts uit de regio. Welke renovatie specialist u ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig geholpen wordt.

badkamer renovatie