badkamerrenovatie Limburg

Badkamerrenovatie Limburg

Droomt u van een vernieuwde badkamer, maar heeft u geen zin om enorm te investeren in de renovatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ons netwerk van badkamerspecialisten vernieuwd jaarlijks honderden badkamers van A-Z. Zijn bepaalde elementen van uw huidige badkamer nog in prima staat? Een gedeeltelijke renovatie behoort tevens tot de mogelijkheden. Door alleen uw sanitair te vervangen verhoogt u het comfort al enorm. Wij garanderen vakmanschap en kwaliteit: van ontwerp tot en met realisatie. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van een renovatie? Doe kosteloos en vrijblijvend een offerteaanvraag. U ontvangt dan meerdere offertes (maximaal vijf) van specialisten uit uw regio. Vergelijk de prijsopgaven en kies de specialist met de meeste ervaring of de beste prijs. Wij helpen u graag in Limburg.

Compleet nieuwe badkamer

Wilt u een compleet nieuwe badkamer realiseren tijdens de badkamerrenovatie? Dat begrijpen wij, u spendeert immers een groot deel van de dag in uw badkamer. De installateur uit ons netwerk begint met het opstellen van een (technisch) ontwerp. Hoe moet de indeling er uit komen te zien en zijn er technische aanpassingen nodig? Wilt u de locatie van de douche veranderen? Dan is het vaak nodig dat de vakmannen het leidingwerk, inclusief de afvoer, aanpassen. Daarnaast renoveren de specialisten de leidingen of afvoerbuizen waar nodig, zodat wij een jarenlange werking kunnen garanderen. Zo kan u zorgeloos genieten van uw droombadkamer in Limburg.

badkamerrenovatie Limburg

Badkamerinrichting

Bij een volledige renovatie is het van belang dat u de huidige badkamerindeling heroverweegt. Is alles optimaal ingericht in Limburg? Staat de douche op de juiste plek? Samen met de vakmannen uit ons netwerk denkt u na over de optimale inrichting. Is er bijvoorbeeld ruimte voor een douche én bad? Bij de badkamerinrichting is het van belang dat u rekening houdt met de natte zones. Dit heeft invloed op de vereiste waterdichtheid van bijvoorbeeld uw badkamermeubel of de verlichting. Denk bij de inrichting na over het benutten van innovaties, zoals een badkuip met geluidssysteem of verlichting via led-strips. Beperkt renovatie budget? Let dan op de kosten van het sanitair.

Gratis offertes vergelijken


Kleine badkamer

Gaat het om een klein vertrek in Limburg? Dan is het van belang dat u bij de badkamerrenovatie creatief omgaat met de beschikbare ruimte. Met een efficiënte indeling voelt de kamer groot aan. Denk bijvoorbeeld aan een schuifdeur als badkamerdeur, grote spiegels en lichte kleuren. Slimme verlichting en glazen wanden helpen ook enorm. Een inloopdouche, met glazen wand als afscheiding, geeft bijvoorbeeld een ruimtelijk gevoel. Vergeet niet het belang van opbergruimte. Een klein vertrek moet altijd netjes opgeruimd zijn. Anders lijkt de kamer nog kleiner. Kies lades in plaats van opendraaiende kastdeurtjes. En hang de meubelen op, net als het toilet, zodat de vloer vrij blijft. Dat geeft een ruimtelijk gevoel.

Douche renovatie

Belangrijk onderdeel van de badkamerrenovatie is de renovatie van de douche. De aangesloten specialisten uit Limburg renoveren uw douche van A-Z. Vaak is er in de oude badkamer een douchecabine aanwezig. Veel mensen laten de douchecabine vervangen voor een inloopdouche, met nieuwe tegels en douchekranen. Overweeg een spaardouchekop, dat bespaart u water én geld. Uiteraard letten de vakmannen op de afdichting en waterdichtheid. De renovatie van een douche neemt relatief weinig tijd in beslag. U kunt dus snel genieten van uw vernieuwde douche. Beperkte ruimte? Overweeg dan een douche-bad combinatie. Heeft u een probleem met uw huidige douche, maar is een volledige renovatie onnodig? Wij helpen u graag met het opknappen van uw douche in Limburg.

douchebak en inloopdouche?

Douchebak of inloopdouche?

Bij de badkamerrenovatie komt vaak de vraag naar voren: kiezen we een douchebak of inloopdouche? De douchecabine wordt in veel gevallen niet meer gekozen, vanwege de hogere kosten en het feit dat het veel ruimte in beslag neemt. Voordeel is wel het oneindige aanbod aan opties. Van een ingebouwde radio tot en met lichttherapie. Een inbouw of opbouw douchebak biedt diverse voordelen. De kans op uitglijden in de douche is minimaal en de ondergrond voelt lekker warm aan. Daarnaast is het onderhoud eenvoudig. Veel mensen uit Limburg vinden een douchebak niet erg fraai. De inloopdouche wordt door velen wel als eye-catcher gezien. U zit nooit vast aan standaard afmetingen. Nadeel is opspattend water en dat het, door het open karakter, koud kan aanvoelen.

badkamer renoveren in Limburg

Bad installeren

In kleine ruimtes maakt de badkuip vaak plaats voor een doucheruimte. Gaat het om een groot vertrek? Dan kiezen veel mensen bij de badkamerrenovatie een bad. Wilt u een vrijstaande badkuip of toch een ingebouwde variant? Denk daarnaast na over de materiaalsoort, zoals acryl of gietijzer. Het voordeel van acryl is dat het betaalbaar is en verkrijgbaar in elke gewenste vorm. Gietijzer is iets duurder, maar is onverslijtbaar en krast nooit. Overweeg extra opties zoals een bubbelbad pompsysteem of extra verlichting in de badkuip. Het correct installeren vergt enige vakkennis, wij adviseren u dan ook dat u de klus uitbesteedt aan een specialist. U bent dan verzekerd van een perfect resultaat. Wij helpen u graag met verbouwen in Limburg.

toilet renovatie in Limburg

Toilet renoveren

Een badkamerrenovatie hoeft niet altijd op grote schaal. U kunt er ook voor kiezen om alleen het toilet in de badkamer te vernieuwen. Na gemiddeld vijftien jaar is het tijd om het toilet (en overig saniatair) te vervangen. Het toilet verbruikt dan veel water en oogt verouderd. Met een hangend toilet lijkt uw badkamer meteen al een stukje groter. Combineer dat met het wegwerken van de stortbak in de muur en u bespaart naast water, een hoop ruimte. De hoogte van het hangend toilet kan helemaal naar uw wensen worden aangepast bij de badkamerrenovatie. Een toilet is in diverse stijlen verkrijgbaar. Let daarbij ook op het waterverbruik. De installateur helpt u graag bij het renoveren van uw toilet in Limburg.

douche vernieuwen Limburg

Sanitair vernieuwen

Natuurlijk kunt u naast het renoveren van uw toilet ervoor kiezen om al uw sanitair te vernieuwen tijdens de badkamerrenovatie. Nieuw sanitair verhoogt uw comfort en verlaagt uw waterverbruik. Het is verstandig dat u bij de badkamerrenovatie in Limburg meteen de sanitaire leidingen laat controleren. U heeft er niets aan dat uw sanitair is geïnstalleerd en u na een paar jaar al een vervelende lekkage heeft. Van een hangend toilet tot aan een gloednieuwe douchecabine: wij helpen u graag in Limburg. Tip: informeer naar beschikbare premies. U kunt mogelijk premie ontvangen voor de sanitaire installatie. Doe een offerteaanvraag en ontdek de kosten en mogelijkheden bij het vernieuwen van uw sanitair. U ontvangt dan meerdere prijsopgaven van specialisten uit uw regio.

nieuwe badkamermeubel

Nieuwe badkamermeubels

Bij een volledige badkamerrenovatie zorgt de installateur voor de montage van uw badkamermeubel. Naast het sanitair bepaalt de badkamermeubel voor een groot gedeelte de sfeer en stijl. Kiest u een badkamermeubel in landelijke of juist moderne stijl? Tip: let op de beschikbare opbergruimte van het meubel. Niets vervelender dan gebrek aan opbergruimte. Daarnaast is het handig dat u let op het sluitingssysteem. Is het geruisloos? En wilt u lades of juist deurtjes? Op dit moment is een badkamermeubel met dubbele waskom erg populair bij de badkamerrenovatie. Logisch, het ziet er stijlvol uit en het biedt praktische voordelen. Kleine badkamer in Limburg? Overweeg dan zwevende meubelen in een lichte kleur.

badkamerverlichting installateur

Andere badkamerverlichting

Eén van de laatste stappen van de badkamerrenovatie is het installeren van badkamerverlichting. Tijdens de badkamerrenovatie zien de vakmannen vaak dat de huidige badkamer slechts één lichtbron heeft. Het licht is dan erg fel als u een bad wilt nemen en zwak als u zich bijvoorbeeld wilt scheren. Dat wordt dus vaak vervangen. De installateur let goed op de natte zones bij het installeren van de verlichting. Wat tevens een optie is tijdens de badkamerrenovatie is het gebruik van domotica. Met één druk op de knop dimt u de verlichting tot 10%. U kunt zich dan heerlijk ontspannen in uw vernieuwde badkamer in Limburg.

badkamer betegelen Limburg

Badkamer opnieuw betegelen

Bij een volledige renovatie mag het opnieuw betegelen van de wanden en vloeren niet ontbreken. Het is van belang dat u nadenkt over het type tegel tijdens de badkamerrenovatie. Wilt u keramische tegels of gaat u bij het renoveren voor de unieke look van natuursteen? Let daarnaast op de kleur van de voegen. De R-waarde en PEI-waarde zijn belangrijk bij de tegelkeuze. De R-waarde zegt iets over de slipbestendigheid. De PEI-waarde iets over hoe slijtvast de tegel is. Vanzelfsprekend moeten de vloertegels op beide waardes goed scoren. Het is verstandig dat u gedurende deze fase van de badkamerrenovatie nogmaals nadenkt over de vloerverwarming. De vloertegels worden in deze fase immers verwijderd. Dit is dus hét moment om vloerverwarming te laten plaatsen in Limburg.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Benieuwd wat de renovatie van uw badkamer, inclusief douche en toilet gemiddeld gaat kosten? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend prijsopgaven aan. Bij een offerteaanvraag ontvangt u diverse prijsopgaven (maximaal vijf) van installateurs uit uw regio. Aan u om deze renovatie offertes met elkaar te vergelijken. Renoveren was nog nooit zo voordelig! Doordat wij landelijk operatief zijn, helpt de installateur uit ons netwerk u graag in Limburg met verbouwen. Van een kleine renovatie tot aan het verbouwen van het hele vertrek: u bent bij ons aan het juiste adres. Beschrijf zo specifiek mogelijk uw opdracht: wilt u alleen een badkamermeubel en douchecabine? Of wilt u de complete kamer ontwerpen en verbouwen? Diverse specialisten uit uw regio sturen u dan een offerte op maat.

sanitair en douchecabine Limburg