badkamerrenovatie Elsene

Badkamerrenovatie Elsene

Kan uw badkamer wel een renovatie gebruiken? Van een kleine renovatie tot een complete verbouwing: u bent bij ons aan het juiste adres. De kans is groot dat u opkijkt tegen de kosten die een dergelijke renovatie met zich mee brengt. Toch is dat niet nodig. Via ons netwerk van badkamerspecialisten kunt u kosteloos en vrijblijvend meerdere offertes vergelijken. Zo kunt u de verschillende specialisten met elkaar vergelijken op basis van prijs, ervaring en aanbod. Kiest u de goedkoopste aanbieder, de specialist met de meeste ervaring of de installateur die morgen al met de badkamerrenovatie in Elsene kan beginnen? Aan u de keus. Verhoog uw wooncomfort en de waarde van uw woning, en realiseer de badkamer van uw dromen.

Compleet nieuwe badkamer

Naast een gedeeltelijke badkamerrenovatie kunt u kiezen voor een compleet nieuwe badkamer. De specialisten realiseren uw droombadkamer dan van A-Z. Van het ontwerpen tot en met de realisatie. Allereerst bekijkt men de huidige situatie bij u thuis in Elsene. Samen met u stellen wij een ontwerp op. Dit is een geschikt moment om de indeling te heroverwegen. Staat de douche op een logische plek of wilt u een extra groot badkamermeubel? Men kijkt meteen of het leidingwerk een renovatie nodig heeft of verlegd moet worden. Na akkoord kan de badkamerrenovatie van start gaan. Binnen de opgemaakte planning verbouwen de vakmannen uw badkamer en werken ze het tot in detail uit. Met oog voor perfectie.

badkamerrenovatie in Elsene

Badkamerinrichting

Een geslaagde badkamerrenovatie valt of staat bij een efficiënte badkamerinrichting. U moet rekening houden met het sanitair, de natte zones, opbergruimte en de waterdichtheid van materialen. Is een functionele badkamer belangrijk of wilt u een fraai wellness-paradijs creëren? Samen met de specialist uit Elsene bepaalt u een efficiënte indeling. Is er bijvoorbeeld ruimte voor een grote douche en een bad? De natte zones hebben invloed op de keuze van het badkamermeubel en het type verlichting. Deze zones geven aan in welke mate de voorgenoemde producten waterdicht moeten zijn. Bij een badkamerrenovatie is dit dé fase waarin u nadenkt over het benutten van technologie en innovaties. Wilt u een badkuip met geluidssysteem? Of kiest u eenvoudig, praktisch sanitair?

Gratis offertes vergelijken


Kleine badkamer

Tegenwoordig gaan veel mensen compacter wonen, zo ook in Elsene. Een kleine badkamer is dus geen uitzondering. Creatief omgaan met de ruimte zorgt ervoor dat de badkamer aanvoelt als een ruimtelijk vertrek. Bij de badkamerrenovatie wordt er extra aandacht besteed aan een efficiënte indeling en het gebruik van slimme trucjes om een ruimtelijk gevoel te creëren. Een voorbeeld is het gebruik van een hoek badkamermeubel en het gebruik van vloerverwarming. Denk echter ook aan het gebruik van grote spiegels, slim kleurgebruik, goede badkamerverlichting en glazen wanden. Tot slot is opbergruimte essentieel. Rommel laat het vertrek kleiner aanvoelen. Met het gebruik van een hangend toilet, een douche met glazen wand en een badkamermeubel met led-strip, creëert u een ruimtelijk gevoel.

Douche renovatie

De doucherenovatie is een belangrijk onderdeel van de badkamerrenovatie. In veel gevallen vervangt men de douchecabine voor een fraaie inloopdouche. Tip: kijk goed naar de douchekop. Een spaardouchekop bespaart u een hoop water, en dus geld. U verbruikt immers de helft minder water per minuut. De vakmannen letten goed op een perfecte waterdichtheid bij de installatie. Is de douche renovatie onderdeel van uw volledige badkamerrenovatie of wilt u alleen de douche in Elsene renoveren? Aan u de keus. Hetzelfde geldt bij wel of geen breekwerk. Dat is volledig afhankelijk van uw wensen. Is de rest van uw badkamer nog in prima staat? Dan is enkel het renoveren van de douche in Elsene voldoende om uw wooncomfort te vergroten.

douchebak en inloopdouche vernieuwen

Douchebak of inloopdouche?

Een keuze die veel mensen bij het renoveren moeten maken: kiezen we een douchebak of een inloopdouche? De douchecabine wordt minder vaak gekozen, aangezien veel mensen een dergelijke douche er minder fraai vinden uitzien. Toch kunt u een douchecabine in allerlei soorten en maten verkrijgen, met alle denkbare opties. Van massagesproeiers tot en met een ingebouwde radio. De voordelen van een douchebak zijn dat de ondergrond warm aanvoelt en slipbestendig is. Doordat de douchebak bestaat uit één geheel is onderhoud erg eenvoudig. De inloopdouche is op dit moment erg populair. Maatwerk is altijd mogelijk, er bestaan geen beperkingen wat betreft de afmetingen. De vakmannen helpen u graag met het renoveren van uw douche en/of badkamer in Elsene.

badkamer Elsene

Bad installeren

Tijdens de badkamerrenovatie in Elsene wordt er, naast het overige sanitair, vaak een bad geïnstalleerd. Wilt u een ingebouwd bad of een vrijstaande variant? Het bad kan eventueel met een douche worden uitgerust. Welke opties wilt u: ingebouwde verlichting en/of massage jets? Let ook goed op het soort materiaal. Plaatstaal is erg goedkoop, maar houdt de warmte minder lang vast. Acryl is verkrijgbaar in alle denkbare vormen, maar kan krassen en vlekken. Gietijzer isoleert uitstekend en is onverslijtbaar. Nadeel is dat het relatief prijzig materiaal is. Bij een inbouw bad is de afwerking essentieel. Wilt u een gemetselde muur als blikvanger? Of kiest u tegels? De installateur uit ons netwerk voert zowel het leidingwerk als de afwerking perfect uit.

toilet renovatie Elsene

Toilet renoveren

Gaat u (een deel van) het sanitair vervangen of opknappen? Het renoveren van het toilet komt dan ook aan bod. Na gemiddeld vijftien jaar is een toilet aan vervanging toe. Het waterverbruik is dan hoog en het toilet oogt verouderd. Veel mensen kiezen tegenwoordig een hangend toilet, en dat is begrijpelijk. Zo’n toilet oogt modern, ruimtelijk en is erg hygiënisch. Doordat het waterreservoir is ingebouwd bespaart u een hoop ruimte. Tijdens de renovatie kunt u zelf de hoogte van het hangend toilet bepalen. Tip: overweeg het gebruik van een waterbesparende spoelbak. Daarnaast is een afneembare wc bril erg praktisch. Gaat het om een groot vertrek? Overweeg dan het plaatsen van een urinoir. De installateur uit ons netwerk helpt u graag met de renovatie van uw toilet in Elsene.

douche vernieuwen Elsene

Sanitair vernieuwen

Een totale badkamerrenovatie is niet altijd nodig. Met alleen het vernieuwen van uw sanitair verhoogt u uw wooncomfort in Elsene al enorm. Daarnaast verbruikt het huidige sanitair vaak veel minder water. Men geeft de sanitaire leidingen bij de renovatie vaak geen prioriteit. Bij het vernieuwen van het sanitair is het echter wel verstandig dat u tevens de leidingen en afvoer door de vakmannen laat controleren. Zo voorkomt u de kans op lekkage en weet u zeker dat u jarenlang, zorgeloos geniet van uw nieuwe sanitair. Het is verstandig dat u informeert naar de premies voor sanitaire installaties, bijvoorbeeld de renovatiepremie of de verbeteringspremie. Zo krijgt u als 65 plusser bijvoorbeeld premie als u de badkamer veiliger laat maken.

nieuw sanitair

Nieuwe badkamermeubels

Veel van onze klanten uit Elsene vinden dit één van de leukste onderdelen van een badkamerrenovatie. Het uitzoeken van een badkamermeubel. Tegenwoordig zijn de badkamermeubels met dubbele waskom een trend. Tijdens het renoveren plaatst de installateur uit ons netwerk vaak dergelijk sanitair. De meubelen bepalen grotendeels de sfeer in het vertrek. Vergeet echter nooit de praktische kant. U wilt bijvoorbeeld voldoende opbergruimte. Welk materiaalsoort spreekt u aan? Hout, kunststof, glas, roestvrij staal? Bij de standaard meubelen gebruikt men meestal materialen op houtbasis, zoals spaanplaat en MDF. Klein vertrek? Kies dan bij de renovatie zwevende meubelen, of hoekcombinaties. Met een hoge kolomkast gebruikt u alle verticale ruimte. De installateur uit ons netwerk helpt u graag bij de renovatie in Elsene.

badkamerverlichting renoveren Elsene

Andere badkamerverlichting

Het belang van goede verlichting wordt tijdens de badkamerrenovatie nog weleens onderschat. Eén lichtbron is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig combineert men diverse verlichtingtypes en plaatst men deze op strategische locaties. Zo wordt er een optimale badkamerverlichting gerealiseerd. Koopt u zelf de badkamerverlichting tijdens het renoveren? Let dan op de IP-waarde. Dit geeft aan in hoeverre het armatuur kan tegen stof, vocht en water. Vaak staat er op de verpakking een badkamerzone afgebeeld. Zo kunt u zien welke IP-waarde van belang is. Kies bij voorkeur gedurende het renoveren drie typen verlichting: de algemene variant, de taakverlichting en sfeerverlichting. Zo is er na de badkamerrenovatie altijd verlichting beschikbaar die past bij uw wensen.

badkamer betegelen Elsene

Badkamer opnieuw betegelen

Bij een badkamerrenovatie hoort vaak het opnieuw betegelen van de vloeren en wanden. Men gebruikt bij het renoveren vaak keramische tegels in de badkamer. Deze tegels zijn eenvoudig reinigbaar, waterdicht en verkrijgbaar in alle denkbare kleuren en formaten. Let bij het vernieuwen van uw badkamertegels op de R-waarde. Dit geeft de slipweerstaand aan: hoe hoger het getal, hoe minder kans op slippen. De PEI-waarde is tevens van belang. Die zegt iets over hoe slijtvast de tegel is. Deze fase van de badkamerrenovatie is het laatste moment om nogmaals vloerverwarming te overwegen. De vloer moet immers toch worden verwijderd. Dan hoeft u later niet meer te verbouwen.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van een badkamerrenovatie, inclusief toilet, een douchecabine, badkamermeubel en nieuw leidingwerk? Of alleen naar de kosten van een nieuwe douchecabine laten plaatsen? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan meerdere offertes van specialisten uit uw regio. U vergelijkt deze offertes zelf en kiest de specialist die het beste bij uw klus past. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt. Van een kleine renovatie tot aan het verbouwen van de complete ruimte: u bent bij ons aan het juiste adres. Wij zijn actief in heel Vlaanderen, waaronder in Elsene. Er is dus altijd een specialist bij u in de buurt.

badkamer installateur Elsene