badkamerrenovatie Koksijde

Badkamerrenovatie Koksijde

Wanneer uw sanitair niet meer aan de huidige comforteisen voldoet, als de douche steeds minder goed werkt, of als de complete badkamer gewoon niet meer prettig aanvoelt, dan is het tijd een badkamerrenovatie uit te laten voeren. Bij een complete badkamerrenovatie zullen onze specialisten uit Koksijde samen met u het vertrek ontwerpen inclusief badkamerverlichting en -meubels, en zullen zij vervolgens de renovatie afhandelen. Wilt u weten wat de prijzen worden voor het installeren van een douchecabine of toilet, of de inzet van een installateur uit ons netwerk voor het opknappen van uw douche? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan. Wij helpen u graag met uw badkamerrenovatie.

Compleet nieuwe badkamer

Het renoveren van het vertrek kunt u op verschillende manieren uitvoeren. Zo is het een optie om enkel de douche te renoveren, maar is het tevens een optie om voor een complete badkamerrenovatie te kiezen. In het laatste geval zal een installateur de volledige ruimte met u ontwerpen en vervolgens de gewenste onderdelen vernieuwen. In het ontwerp zullen wij natuurlijk rekening houden met uw wensen voor stijl en budget, maar wordt tevens aandacht besteed aan een veilige woonsituatie. Hebt u vragen over mogelijkheden voor het ontwerpen en verbouwen van uw droombadkamer? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag in Koksijde.

badkamer Koksijde

Badkamerinrichting

De badkamerinrichting is erg belangrijk tijdens de badkamerrenovatie. Alleen of samen met de specialist uit Koksijde bepaalt u waar de sanitaire voorzieningen komen. U moet daarnaast efficiënt omgaan met de beschikbare ruimte en rekening houden met de technische aspecten. De verschillende natte zones bepalen de vereiste waterdichtheid van de materialen en verlichting. Dit is de fase om uw persoonlijke wensen te verwezenlijken. Wilt u innovaties benutten, zoals een toilet zonder spoelrand? Een badkuip met geluidssysteem? Of gaat u liever voor een eenvoudige, praktische badkamer? Aan u de keus. Op basis van uw wensen stelt de specialist uit Koksijde een plan op voor de inrichting tijdens de badkamerrenovatie.

Gratis offertes vergelijken


Kleine badkamer

Veel woningen hebben op dit moment nog een relatief kleine badkamer. Er is niet altijd de mogelijkheid om het huidige vertrek te vergoten. Of u kijkt simpelweg tegen het hak- en breekwerk van een dergelijke verbouwing op. Met een efficiënte indeling kan men de badkamer echter veel groter laten aanvoelen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van lichte kleuren en grote spiegels. Daarnaast speelt verlichting een grote rol. Door inbouwspots en led-verlichting te gebruiken neemt de verlichting zo weinig mogelijk ruimte in beslag. Daarnaast laat een led-strip onder uw badkamermeubel het meubel langer lijken. Tot slot maken glazen wanden en slimme opbergsystemen uw kleine badkamer tot een oase van rust en ruimte.

Douche renovatie

In de meeste badkamers in Koksijde maakt men nog gebruik van een standaard douchecabine. Het is bij een badkamerrenovatie natuurlijk ook mogelijk om deze douchecabine te vervangen door een ander soort douche. Zo is de inloopdouche zeer populair bij mensen die slecht ter been zijn, of kan een regendouche in een douchecabine zorgen voor een sterk verhoogd wooncomfort. Is het vervangen van de douchecabine niet nodig, maar kan de douche zelf wel beter werken? Laat dan een installateur de leidingen van de douche controleren. In de meeste gevallen kan door een minimale aanpassing de werking van de douche aanzienlijk verbeterd worden. Wij zijn u met plezier van dienst met de volledige badkamerrenovatie of het vervangen van de douchecabine.

douchebak of inloopdouche?

Douchebak of inloopdouche?

Voor velen is dit een lastige keuze bij de badkamerrenovatie: willen we een douchebak of een inloopdouche om de douchecabine te vervangen? Een inbouw of opbouw douchebak biedt veel voordelen. De kans op uitglijden is minimaal en een douchebak is gemaakt van (relatief) warm materiaal. Dat zorgt voor warme voeten tijdens het douchen. Het onderhoud is tevens erg eenvoudig. Een eventueel nadeel is het esthetisch aspect. Veel mensen vinden het minder fraai. Bij de renovatie kiezen veel mensen een ruimtelijke inloopdouche. Enorm voordeel is dat u nooit vast zit aan de standaard afmetingen. Nadeel is dat een inloopdouche aan één zijde open is. Daardoor voelt het koud aan en zorgt het opspattend water voor nattigheid.

badkamerrenovatie in Koksijde

Bad installeren

Zoals gezegd is het mogelijk dat een badkamerrenovatie uit een groot aantal onderdelen bestaat, waaronder de installatie van het sanitair. Is uw douche in goede staat maar wilt u een luxe badkamer? Overweeg dan om een bad te laten installeren. Het installeren van een bad is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend installateur uit Koksijde. Dit komt doordat voor de meeste baden men een nieuwe wateraansluiting moet creëren. De vakman uit ons netwerk zorgt ervoor dat dit snel en vakkundig wordt gedaan, en zal zo het risico op lekkages vermijden. Laat u een complete doucheruimte inclusief sanitair ontwerpen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden en kosten voor een ligbad. Door het vergelijken van offertes kunt u kiezen voor de vakman uit Koksijde met de gunstigste renovatie offerte.

toilet renovatie Koksijde

Toilet renoveren

Het renoveren of verbouwen van badkamers hoeft niet veel voeten in aarde te hebben, omdat er ook op kleine schaal veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Een voorbeeld daarvan is het renoveren van het toilet. Een toilet gaat ongeveer 15 jaar mee voordat het noodzakelijk is om deze te vernieuwen. Bij het renoveren van het toilet kunt u ervoor kiezen om eenzelfde model terug te plaatsen, maar is ook het installeren van een andere variant een optie. In Koksijde is het hangend toilet zeer populair bij de renovatie, vanwege de ruimte die u hiermee creëert. Wij garanderen dat de renovatie van het toilet bij ons in goede handen is.

douche renoverenKoksijde

Sanitair vernieuwen

Bij een badkamerrenovatie horen verschillende klussen. Een eerste is het vernieuwen van het sanitair. Onder het sanitair verstaan wij bijvoorbeeld de douche, het toilet en de wastafel. Een tweede aandachtspunt bij het inrichten van de nieuwe badkamer is de keuze van een badkamermeubel. Een badkamermeubel vormt een groot onderdeel van de uitstraling van de kamer, en verdient daarom de nodige aandacht. Bij menig outletshop hebt u de keuze uit vele soorten en maten sanitair en meubels. Kies bijvoorbeeld voor een badkamermeubel waarin al een wastafel verwerkt is, of laat een badkamermeubel op maat maken door een expert uit Koksijde.

badkamermeubel Koksijde

Nieuwe badkamermeubels

Onderdeel van de renovatie is vaak het uitzoeken van badkamermeubels. Naast het sanitair bepalen de meubels voor een groot gedeelte de sfeer. Wilt u een landelijke of juist een moderne stijl creëren? Op dit moment is de badkamermeubel met dubbele waskom erg populair. Naast dat het er elegant uitziet, is het erg praktisch. Let goed op: heeft de badkamermeubel wel voldoende opbergruimte en een geruisloos sluitingssysteem? Combineer het meubel met bijvoorbeeld een spiegel, inclusief geïntegreerde verlichting. Zo creëert u een luxe uitstraling. Heeft u een kleine badkamer of toilet? Overweeg dan zwevende meubelen, met een lichte kleur. Badkamermeubels zijn over het algemeen verkrijgbaar in de breedtematen van 40 cm tot wel 180cm.

badkamerverlichting vernieuwen

Andere badkamerverlichting

Naast het sanitair en een badkamermeubel wordt bij een badkamerrenovatie tevens gekeken naar de badkamerverlichting. De badkamerverlichting kan uit vele soorten lampen bestaan, welke u voor de renovatie natuurlijk zelf kunt uitkiezen. Het belangrijkste aandachtspunt bij de badkamerverlichting is dat u deze veilig laat installeren. Bij het installeren van de badkamerverlichting moet men goed kijken naar de veiligheidszones in de doucheruimte. Dit heeft onder andere invloed op de armaturen van de lampen. Een installateur uit ons netwerk in Koksijde biedt u met alle plezier meer informatie over de opties bij het verbouwen, of laat u zien welke richtlijnen er gelden voor installatie.

badkamer betegelen Koksijde

Badkamer opnieuw betegelen

Bij een uitgebreide renovatie hoort tevens het opnieuw betegelen van het vertrek. Vaak plaatsen de specialisten uit ons netwerk nieuwe vloer- en wandtegels. Allereerst is het van belang dat u kijkt naar het materiaal van de tegel. Wilt u keramische tegels of toch natuursteen? Let hierbij op de R-waarde, de slipbestendigheid, en de PEI-waarde, de slijtvastheid. Het is goed om gedurende deze fase van de renovatie ook na te denken over vloerverwarming. De specialisten uit Koksijde verwijderen immers de oude vloertegels tijdens het verbouwen. Hierdoor is de stap naar vloerverwarming vrij klein tijdens het verbouwen. Het zorgt ervoor dat u geen radiator meer nodig heeft. Dat zorgt voor extra ruimte. Bijkomend voordeel is het extra comfort wat vloerverwarming met zich mee brengt.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een badkamerrenovatie bij u thuis in Koksijde? Hebt u behoefte aan meer informatie over de kosten voor het renoveren? Of wilt u weten wat het prijsverschil is tussen de installatie van een badkamermeubel op maat en een standaardmodel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Elke installateur uit Koksijde helpt u snel en vakkundig bij het ontwerpen, renoveren en vernieuwen van uw droombadkamer. Daarnaast zijn zij u ook graag van dienst bij het vervangen van sanitair, bijvoorbeeld de douchecabine. Via het offerteformulier vraagt u geheel vrijblijvend meerdere offertes bij ons aan. Wij helpen u graag bij uw volledige of gedeeltelijke badkamerrenovatie.

toilet renoveren Koksijde